ЈВП „Београдводе” прогласило је ванредну одбрану од загушења ледом и на Дунаву, тако да се ванредне мере одбране града од леда спроводе на укупно 455 километара речних токова на територији Београда. 

Будући да лед покрива више од 60 одсто површине река, на разбијању леда ангажована су три брода потискивача који раде 24 часа дневно. На Сави су разбијени чепови на дужини од 50 километара, а већа количина леда је примећена код Баричке аде.
Радници „Београдвода” разбијају лед на изливно-уливним каналима црпних станица, а и даље је на снази свакодневно 24-часовно дежурство руководећег особља из Оперативног плана за одбрану од поплава, као и чуварске службе.
У наредном периоду се очекује повећање ледених површина, с обзиром на то да су прогнозиране изузетно ниске температуре. Дебљина леда је од 10 до 25 центиметара, док је водостај Саве и Дунава у стагнацији.
ЈКП „Београдводе” апелује на суграђане да не ходају по залеђеним површинама у околини сплавова и кућица на води, јер дебљина леда не гарантује сигурност кретања. Моле се суграђани да наојзбиљније схвате овај апел, јер су радници „Београдвода” обављајући своје радне активности приметили да се у околини сплавова људи и деца крећу по залеђеним површинама река.
 
Извор: Студио Б