Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић  са својим сарадницима, данас је обишао радове на изградњи храма у месној заједници Ушће. Према речима надлежних из овог храма, грађевинске радове успорила је реконструкција подова, која је била неопходна, а ове године планирано је да се ураде сводови.

Храм у изградњи биће посвећен Светом великомученику Георгију, који је према наводима јереја Слађана Филиповића крсна слава коју прославља највећи број породица из ове месне заједнице.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка радова на изградњи храма, најавио је да ће ове године из буџета општине бити издвојена средства којима ће бити помогнута даља изградња храма.

– Прилога од мештана има, али са донацијом коју је обећао председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, ми ћемо успети да наткријемо нашу цркву – нагласио је јереј Филиповић.

Чучковић истиче стабилност државе као главни услов изградње храмова, јер како каже, кроз историју су грађени храмови у периодима када су државу карактерисале стабилност и слога међу људима.

Јереј Филиповић искористио је прилику и у име црквеног одбора захвалио председнику општине Обреновац и његовима сарадницима на посети, као и на помоћи коју су до сада пружали у изградњи храма.

Он је као највеће приложнике до сада, навео Градску општине Обреновац, ТЕНТ и Канцеларију за сарадњу са црквама и верским заједницама.