Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић заједно са својим сарадницима данас је обишао радове на изградњи обданишта у Белом Пољу. Укупна површина обданишта износиће 1450 квадратних метара.

– С обзиром да је Обреновац највеће градилиште у Србији ми не одступамо од наше традиције да на изливање темељних плоча донесемо малу част. Градитељи Обреновца су нешто што ствара могућност да наш град и деца у нашем граду имају услов за квалитетно предшколско образовање. И да малишанима свих узраста буде доступно коришћење предшколских установа – изјавио је Чучковић.

Он је позвао васпитачице да зједно са децом иницирају име обданишта у Белом Пољу.

– Сви ми памтимо наше детињство по ”Колибрију”, ”Цврчку”, ”Весељку”, ”Зеки” у насељу Дудови и ”Невену” у Ројковцу. Мислим да ће и деца из овог дела града овај вртић памтити по неком лепом имену. Оно што је такође могућност овог објекта је да ће преко 50 људи наћи своје запослење. Стасавају нове вапитачице, сервирке, нове особе које могу да брину о деци и то ће бити могућност за сигурну плату – рекао је Чучковић и најавио изградњу обданишта у Баричу.

– Посебно нас радује што сви родитељи имају посао и што ће број деце у вртићима све више расти. У складу са тим ми идему у сусрет новим околностима и због тога се овако интензивно гради овај предшколски капацитет у нашој општини – поручио је Чучковић.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац изјавио је да ће вртић у Белом Пољу имати површину од преко 1400 квадратних метара за 200 малишана.

– Изградња објекта је у пуном јеку и временски услови су идеални за рад. Тренутно је завршена једна трећина објекта, а комплетан вртић биће завршен на лето. У јулу очекујемо да ће бити усељен са новим намештајем. До 10-ог марта ради се документација за ново обданиште у Баричу. Сва деца из Барича када будемо радили обданиште моћи ће да користе вртић у Белом Пољу. Надамо се да када се заврши вртић у Баричу више нећемо имати ни једног малишана који чека на своје место у обданишту – рекао је Блажић и представио план за нови вртић у Баричу.

– Објекат у Баричу биће већи од обданишта у Белом Пољу и његова површина ће изностити 1800 квадратних метара. Барич то заслужује јер доста људи ради у ”Меи Ти”, доста младих људи је запослено и ово је прилика да могу себе да виде у будућности и да остану у свом месту – казао је Блажић.

Радомир Илић, дипл. инг. архитектуре изјавио је да ће обданиште у Белом Пољу бити на два нивоа, а да ће радови бити готови крајем јуна.

– У објекту ће бити укупно осам просторија, четири у приземљу и четири на спрату. Вртић ће бити комбинованог типа од јаслица, обданишта и прешколског узраста – рекао је Илић.