Oбреновац је и ове године домаћин  Државног првенства синхроног пливања у фигурама и техничким саставима, учествовале су све четири узрасне такмичарске категорије. Међутим, ове године, организација је била нешто другачија, будући да су исту условљавале мере Владе Републике Србије уведене са циљем спречавања ширења вирусне инфекције Covid-19.

Љиљана Аврамовић, секретар Савеза синхроног пливања Србије истакла је, да од 7. новембра протекле године, нису одржавaна такмичења, те да ј ово прво такмичење ове године. Такође, као приоритет, Аврамовић је навела пре свега очување здравља свих учесника овог такмићења, па с тим у вези она је објаснила да се приликом организације Државног првенства, инсистирало на поштовању свих уведених мера.

Она је овом прилико поручила да се у измењеним околностима које су последица епидемије вируса корона, није лако фокусирати искључиво на постизање успеха, нове околности приморавају да се спортске активности прилагођавају актуелним условима.

Члан Већа општине Обреновац Милош Станковић, нагласио је да су услови на базенима у Обреновцу изузетни, те да је то један од највећих разлога, што је општина Обреновац и ове године домаћин државног првенства синхроног пливања.

– Почаствовани смо, што и овога пута имамо прилику да угостимо све екипе које су узеле учешће на овом такмичењу, у свим узрасним категоријама – рекао је Станковић и додао да је једини недостатак овог такмичења одсуство публике, која је како каже морала бити искључена са овог догађаја због услова тренутне епидемиолошке ситуације.