У просторијама Канцеларије за младе Градске општине Обреновац данас су додељени сертификати полазницима ИТ курсева. У претходним месецима на укупно три курса било је преко 30 полазника.

Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац изјавио је да су курсеви из ИТ области започети пре три месеца, у новим просторијама Канцеларије за младе које се налазе у приземљу биоскопа Палеж.

– Радује нас велики одзив младих људи којима данас додељујемо сертификате о успешно завршеној обуци. Имали смо три курса из области ИТ и преко 30 полазника који су упешно завршили обуку. Чињеница је да ИТ индустрија јача из године у годину и да је Република Србија значајна на тој мапи, управо због тога смо организовали курсеве из те области – рекао је Мирићић.

Он је додао да су млади током овог пројекта имали прилику да бирају између три курса.

– Први курс је био ”Постаните СЕО стручњак”, затим смо имали курс из дигиталног маркетига и курс web програмирања. Када смо објавили јавни позив велики број младих људи се пријавио и заиста је било тешко направити избор поготово због епидемиолошке ситуације. Данас са поносом можемо да кажемо да су ови млади људи стекли неко ново знање и вештине које им сутра могу значити у изградњи пословне каријере. Наш задатак јесте да им помогнемо и усмеримо их на прави пут – поручио је Мирићић и најавио нове курсеве из области ИТ.

– У наредном периоду, већ почетком априла циљ нам је да покренемо три нова ИТ курса, а крајем године још додатна три. Тако да ћемо до краја године имати укупно шест курсева из области ИТ за младе људе у Обреновцу – закључио је Мирићић.

Полазници ИТ курсева којима су додељени сертификати изразили су задовољство као и заинтересованост за нове обуке у будућем периоду.