У току су радови на изградњи новог тржног центра, у улици Краља Александра I, код уређеног бањског комплекса. Данас су грађевинске радове обишли представници општине Обреновац, као и представници Чешке фирме RC Europe.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић навео је да се активно ради на уређењу целокупног простора у делу општине Обреновац, где ће бити позициониран и нови затворени тржни центар.

– Обећали смо да ћемо упалити светла у овом делу општине Обреновац, те да ће постати један од најатрактивнијих делова града.  Већ сутра, иако је субота и нерадан дан, настављамо са уређењем овог простора, извођачи радова ући ће да заврше наш нови здравствени центар у објекту који се налази преко пута тржног центра и до краја године, односно већ на јесен имаћемо спреман и тај објекат- најавио је Чучковић.

Он је посебно нагласио да се спроводе активности којима се привлаче инвеститори који би улагали у реконструкцију хотела, те да је циљ да простор на коме се тренутно инвестира у својој целости буде уређен.

Чучковић је навео да ће нови здравствени објекат, након изградње, располагати најмодернијом опремом, те да ће као такав, поред Дома здравља, бити расположив грађанима Обреновца.

Члан Већа општине Обреновац Предраг Јовановић подсетио је да је на територији општине Обреновац данас присутно неколико успешних страних компанија.

– Градилиште Чешке компаније RC Europe на коме се налазимо тренутно је доказ колико је Србија пожељна дестинација за улагање страног капитала. Сведоци смо чињенице да је од 2012. године до данас, више стотина озбиљних светских компанија дошло у Србију и да је заиста велики новац уложен – навео је Јовановић.

Такође, Јовaновић је навео многобројне повољности за грађане Обреновца, доласком стране компаније RC Europe.

– Власници парцела на којима се гради нови тржни центар, нису могли пронаћи интересенте за продају приватног земљишта, међутим појавом Чешке компаније, вредност земљишног поседа скочила је више десетина пута, те је то први бенефит који грађани уживају.  Међутим, након завршетка обе фазе изградње објекта, најмање 300 Обреновчана пронаћи ће запослење у новоизграђеном објекту.

Он је овом приликом подсетио да су се скратиле процедуре за добијање грађевинских дозвола за изгрању нових грађевинских објеката, те да је општа ситуација доста повољнија и као таква примамљивија за нове стране инветиције.

Пројектни менаџер комапније RC Europe Немања Мијатовић нагласио је, да објекат има 8.250 кадратних метара и 19 локала, које ће закупити различите брендиране фирме.

Из команије су навели да је планирано да се радови на изградњи објекта заврше почетком маја, док се очекује да све буде спремно до 27. маја ове године, када се планира отварање новоизграђеног објекта.

– Са грађевинским радовима почели смо 1. октобра, до сада смо завршили велики део посла, остали су радови на спољном уређењу, припремању паркинг простора, саобраћајнице, такође у току су завршни радови на изградњи канализације за све локале у објекту – рекaо је Мијатовић и додао да се динамика радова одвија према већ утврђеним плановима, те да се из компаније надају да ће бити испоштован договор у вези са датумом отварања новоизграђеног објекта.

Он је овом приликом посебно истакао добру сарадњу са Градском општином Обреновац, свим комуналним предузећима и службама општине Обреновац и навео, да је пре свега добра интеракција била кључ успеха у изградњи објекта и поштовању утврђене динамике радова.

Члан Већа општине Обреновац Милорад Бођан овом прилико најавио је да ће се следеће недеље почети са извођењем радова на изградњи и уређењу саобраћајнице у овом делу општине, тачније на улицама Краља Александра I и Браће Југовића.