У улици Војводе Путника, у насељу Тополице, Савет за комунални ред општине Обреновац заједно са представницима Савета III месне заједнице спровео је још једну акцију отклањања комуналних проблема на територији општине Обреновац.

Овом акцијом Савета за комунални ред, уклоњен је комунални отпад који је одлаган на месту које за то није предвиђено, односно у централном делу насеља Топлолице. Међутим, како је објаснио председник Савета III месне заједнице Игор Вјетровић, представници Савета за комунални ред и представници Савета ове месне заједнице иницирали су и акцију уређења оштећеног тротоара у овом делу општине.

Иван Стојић, председник Савета за комунални ред општине Обреновац истакао је да ће се овом акцијом на простору насеља Топлолице успоставити комунални ред који ће олакшати свакодневно функционисање грађана овог дела општине.

– Депонија која се налази овамо представља ругло овог дела града, међутим трудимо се да редовно спроводимо акције чишћења. На овом месту спровешћемо обимну акцију уређења, дакле уклонићемо комунални отпад, обновићемо бехатоне који су уништени протоком каминона који испоручују робу, такође отклонићемо грање које смета грађанима приликом свакодневног функционисања – навео је Стојић.

Стојић је овом приликом објаснио да је циљ Савета да се успостави комунални ред на подручју општине Обреновац, те да се редовно спороводе акције којима се решавају различити комунални проблеми. Међутим, према његовим речима важнија је порука коју представници Савета за комунални ред и све надлежне службе које са баве очувањем комуналног реда у граду, настоје да пренесу, а оне се односе пре свега на потребу за континуираним радом у успостављању реда и одржавању истог, такође и на потребу да се испоштују одређени уведени нормативи.

Он је навео да је циљ да се кроз активности које се тренутно споровде, пробуди свест грађана о значају успостављања и одржавања комуналног реда у граду.

– Нама је циљ да овакве акције имамо свакодневно, међутим такође нам је циљ да допремо до сваког суграђанина, како бисмо предочили да постоје тремини када службе Јавног комуналног предузећа одвозе кабасто смећа, те није потребно да исто непрописно избацују – истакао је Стојић.

Он је овом приликом замолио грађане да користе могућност и предоче све проблеме са којима се свакодневно сусрећу, а чијим решавањем би се успоставио комунални ред који би значио бољи квалитет свакодневног живота грађана.

Број телефона на који грађани могу пријавити комуналне проблеме заједнице је 062/302518.