Тренутно се изводе радови на асфалтирању Карађорђеве улице и уређењу дрвореда. Радове на реконструкцији Карађорђеве улице данас су обишли представници Градске општине Обреновац.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац изјавио је да се на уређењу овог дела Обреновца приступило синхронизовано од стране свих комуналних служби.

– На основу затева грађана дошли смо у ситуацију да можемо да уредимо овај прелепи дрворед и да асфалтирамо улицу до Такси станице. Реконструкција подразумева и нивелацију свих испуста и шахти како би ова улица изгледала лепо. Након неколико дана урадићемо хоризоталну сигнализацију са пешачким прелазима и паркинг местима. Тако да ће ова улица добити нови сјај, а на пролеће када дрворед озелени биће заиста прелепа оаза у Обреновцу – рекао је Чучковић и најавио обнову осталих саобраћајница на територији Градске општине Обреновац.

– Ове године у плану је обнова главне улице, Улице Аце Тешић у Баричу, Језерског и Винског пута у Јасенку и Мислођину. Такође, имамо у плану да завршимо комплетну обнову Улице Посавских Норвежана, Савске улице на Забрежју и многих других улица у Обреновцу – поручио је Чучковић.

Он је додао да је за реконструкцију улица на територији Градске општине Обреновац за ову годину предвиђено 230 милиона динара.

– Заиста ће бљеснути многи крајеви Обреновца, посебно они који су нервирали наше суграђане због неких ствари који су везани за рупе на путевима, неуређених дрвореда или било чега што је ружило нашу општину – закључио је Чучковић.

Радован Манојловић, помоћник председника Градске општине Обреновац изјавио је да након кратке зимске паузе радници ”Београд пута” настављају радове на путевима општине Обреновац.

– Урађена је комплетна реконструкција Улице Јована Дучића и настављени су радови у Карађорђевој улици и централној улици у Ушћу. Након ових настављамо остале радове на локалним и општински путевима по предвиђеном плану и програму. Што се тиче атарских и некатегорисаних путева, у току је тендер и чекамо да добијемо извиђача и да га током пролећа уведемо у посао. Машине Јавног предузећа за изградњу Обреновца раде по предвиђеном плану и након изласка из зимке сезоне настављају радове на путној инфраструктури – рекао је Манојловић.