Комисија за безбедност у саобраћају у сарадњи са Јавним предузећем ”Путеви Србије” и саобраћајном полицијом врши контролу осовинског оптерећења теретних возила широм Градске општине Обреновац.

Милош Станојевић, заменик председника Градске општине Обреновац рекао је да је ово прва акција ове године.

– Као што знате многе саобраћајнице су оштећене због неодговорности појединаца који претоварују своја возила и доводе у опасност себе и друге учеснике у саобраћају. Такође, највећу опасност представљају претоварена возила која се крећу поред школа и тиме угрожавају безбедност ученика, то је један од разлога спровођења ове акције – изјавио је Станојевић.

Он је напоменуо да су данас написане две казне возачима који су своје камионе оптеретили са чак 50 посто више терета од прописаног.

– И у наредном периоду спроводићемо овакве акције како би смањили број незгода на нашим саобраћајницама. Због преоптерећења може доћи до разних кварова на камиону, од отказивања кочионог система до пуцања гуме. Радићемо на томе да се овакви случајеви смањују како би путеви у нашој општини били што безбеднији – закључио је Станојевић.