Савет за комунални ред Градске општине Обреновац заједно са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” и одељењем за инспекцијске послове покренуо је акцију одношења амбалажног отпада из централних градских улица.

Јелица Грчић, заменица председника Скупштине Градске општине Обреновац изјавила је да је пре две недеље почела подела флајера који су садржали обавештење за власнике и закупце локала у централним градским улицама.

– Амбалажни отпад се износи у периоду од 19.00 до 20.00 часова, а одношење се врши од 20.00 до 21.00 час. Акцију смо покренули из разлога што радници ЈКП-а више пута дневно врше изношење смећа из ужег дела града. Ружна је слика да амбалажни отпад стоји на централним градским улицама – рекла је Грчић и апеловала на власнике и закупце локала да свој кабасти отпад износе у прописано време.

Она је нагласила да у амбалажни отпад спадају кутије, картони и флаше.

– У том периоду не треба да се износи кућни отпад, који се односи у централним деловима града од понедељка после 17.00 часова. Амбалажни отпад мора бити уредно спакован и стављен поред канти за смеће – поручила је Грчић и изразила наду да ће ова акција помоћи да централне градске улице изгледају лепше и уређеније.

Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац навео је да је циљ ове акције да ни у једном тренутку у периоду преподневних часова на централним градским улицама не дође до гомилања смећа.

– Жеља нам је да у сваком делу дана предузетници који имају велике количине амбалажног отпада позову ЈКП, које ће им изаћи у сусрет. Захвалио бих се нашим привредницима који су схватили значај ове акције и поштују прописане термине за изношење отпада – изјавио је Стојић.

Светлана Перишић, начелник одељења за инспекцијске послове Градске општине Обреновац рекла је да су комунални инспектори свакодневно на терену.

– Важно је да ова акција буде синхронизована са ЈКП-ом како се комунални отпад не би задржавао на градским улицама. Комунални инспектори су ту да испрате ову акцију. Неће бити казни већ само опомена како би предузетници свој амбалажни отпад износили у одређеном периоду – закључила је Перишић.