У православној цркви 14. фебруара се празнује Св. Трифун. Верује се да Св. Трифун штити села и насеља од града и поплава, односно да је чувар винограда и других усева од разних штеточина.
Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас виноград Ивице Ђорђевића из Мислођина и симболичним орезивањем винове лозе пожелео свим пољопривредницима родну и добру годину.

-Овај виноград припадао је мојој баби и деди, ми смо то наследили и почели смо да обнављамо. Настављамо даље да ширимо виноград, пошто продаја иде веома добро. Наше вино зове се ,,Господин” – нагласио је Ивица Ђорђевић.

Јелена Мушкиња, испред Комисије за пољопривреду Градске општине Обреновац честитала је празник свим виноградарима, пожелела им је родну годину и позвала све пољопривреднике да се пријаве за субвенције Града Београда и Министарства пољопривреде. Она је подсетила да је Канцеларија за пољопривреду Градске општине Обреновац на располагању свим пољопривредницима и да им могу помоћи око прикупљања документације и конкурисања за субвенције.