Савет за комунални ред општине Обреновац у сарадњи са Саветом III месне заједнице и Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” спроводи акцију уклањања дивње депоније у Улици Мајора Небојше Тепавца.

Иван Стојић, члан Већа Градске општине Обреновац изјавио је да Савет за комунални ред има добру сарадњу са свим представницима месних заједница и Јавним комуналним предузећем.

– Савет за комунални ред ће се бавити уклањањем свих дивљих депонија на територији Градске општине Обреновац. Такође, бавићемо се и озелењавањем површина како не бисмо дозволили да локација коју очистимо поново постане депонија. Место на коме се налазимо претворено је у дивљу депонију за 10 дана након чишћења. Такве ствари више не смемо допустити – напоменуо је Стојић и додао да се мали број грађана Обреновца понаша несавесно, док већина свој отпад одлаж на прописан начин и сарађује са Саветом за комунални ред.

– Како би сачували неко место да поново не постане дивља депонија имамо велику сарадњу са грађанима. Наши суграђани нам често шаље фотографије и видео материјал на број 062/302-518 и тиме стављају до знања онима који се понашају несавесно да ће бити санкционисани – нагласио је Стојић.

– Поред ове акције, због великог броја пријава у самом граду урађена је и санација бехатон плоча. Савет за комунални ред брине о безбедности наших грађана и на сваку пријаву излазићемо на терен – закључио је Стојић

Игор Вјетровић, председник III месне заједнице изјавио је да ово није први пут да се на локацији у Улици Мајора Небојше Тепавца прави дивља депонија.

– Улица у којој се тренутно налазимо удаљена је од центра града на само пар стотина метара. Овом приликом апелујем на наше суграђане да свој отпад одлажу на адекватан начин – рекао је Вјетровић.