Градска општина Обреновац је у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају и Саобраћајном полицијом обезбедила ”Пажљивкова правила у саобрaћају” свим ученицима првог разреда основних школа. Представници Градске општине Обреновац и Саобраћајне полиције данас су у Основној школи ”Јован Јовановић Змај” поделили примерке ”Пажљивка” и упутили ђаке на основна правила у саобраћају.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац истако је добру сарадњу са свим школама на територији општине и Саобраћајном полициом.

– Наша сарадња даје резултате и ми из године у годину имамо све мање повређених ученика у саобраћају – рекао је Блажић али и упозорио да се на територији општине Обреновац налазе три ризична места поред основних школа.

– Због густине саобраћаја имамо ризичне локације код Основне школе ”Јован Јовановић Змај”, затим у Основној школи ”Никола Тесла” у Скели и Основној школи ”Живојин Перић” у Стублинама. Поред саобраћајних знакова и радара на овим местима дежурају и припадници Саобраћаје полиције које посебно желим да похвалим – изјавио је Блажић.

– Апелујем пре свега на возаче из разлога што се већина незгода дешава управо њиховом непажњом. Понашање ученика у саобраћају није спорно, већ су возачи ти који поред школа треба да успоре на прописаних 30 километара на час како не бисмо више имали ни један проблем – поручио је Блажић.

Милош Станојевић, заменик предсeдника Градске општине Обреновац је рекао да је правовремена едукација ученика кључна за њихово безбедно учешће у саобраћају.

– Пројекат ”Пажљивкова правила у саобраћају” радимо заједно са Агенцијом за безбедност у саобраћају и то је веома добра пракса када је у питању брига о најмлађима. Знање које стекну сада значиће им током целог живота – изјавио је Станојевић и додао да је најбитније да ђаци знање стекну још у раној доби како би се правилно понашали у саобраћају.

– Зато и спроводимо ову акцију где делимо ”Пажљивка” свим нашим првацима и на тај начим им скраћемо пажње како на исправан начин треба да се понашају у саобраћају. На оваквим предавањима не само што ће ученици стећи знање о саобраћају, већ ће то знање моћи и другима да преносе – нагласио је Станојевић и најавио наставак ове едукативне акције.