Данас су представници Савета за комунални ред посетили место на коме је била дивља депонија у Забрежју и том приликом констатовали добру сарадњу са члановима ове месне заједнице.

Иван Стојић члан Већа Градске општине Обреновац рекао је да Савет за комунални ред ставља акценат на уклањање дивљих депонија.

– Морам да нагласим да је овде било ругло поред реке Саве и Кајакашког клуба који посећује велики број деце. Сређивањем ове парцеле дошли смо до тога да она постане добар пример овог дела Забрежја. Надамо се да ће ова зелена површина бити место на коме ће наши суграђани уживати и проводити своје слободно време – поручио је Стојић и додао да је Савет месне заједнице Забрежје уложио озбиљан рад у уклањању дивље депоније.

– На овом месту је годинама у назад бацано смеће. Савет месне заједнице Забрежје је заједно са Градском општином Обреновац и Саветом за комунални ред издејствовао да се овде уради и нови асвалтни пут и пешачка стаза – рекао је Стојић.

Он је нагласио да је река Сава бисер Обреновца и замолио све грађане да у будуће не стварају дивље депоније.

– Ми смо имали велики број дивљих депонија, трудимо се свакодневно да их уклонимо. Такође, се трудимо да грађанима скренемо пажњу и подигнемо свест код људи. Значајан број суграђана је прихватио сугестије и улаже напор да локације на којима смо уклонили дивље депоније то више никада не постану – закључио је Стојић.

Никола Белић председник месне заједнице Забрежје изјавио је да је у плану постављање клупа и корпи за отпатке како би ова локација била шеталиште уз обалу реке Саве.

– Ово је био дугогодишњи проблем месне заједнице Забрежје који је настао после поплава 2014. године. Неколико пута смо чистили дивље депоније на овој локацији. Проблем смо решили тек када смо поставили рампе и затворили прилаз овом месту –  рекао је Белић.