Директор Туристичке организације Београд  Миодраг Поповић данас је заједно са представницима Градске општине Обреновац разговарао о туристичким потенцијалима општине Обреновац.

Поповић је рекао да се тренутно ради на излетиштима у приградским општинама која би требала да се нађу у туристичкој понуди Града Београда.

– Покушавамо да помогнемо у развоју и промоцији туристичких дестинација. Резултати се већ виде и из пандемије корона вируса изаћи ћемо јачи него пре. Не само понудом која се тиче центра Београда већ и са местима која су била мање затупљена на туристичкој карти – изјавио је Поповић и додао да Обреновац не само да има потенцијал већ и готов туристички производ.

-Ми се налазимо на месту које је елемент тог производа. Из ове бања која датира из периода краја 19. века, Обреновац има да понуди и градско језгро. До сада Обреновац нико није посматрао као бању, али он то суштински јесте. Бања има два изворишта на којима се она материјализује- рекао је Поповић.

Он је подсетио да је изградњом ауто-пута ”Милош Велики” становницима Београда сад потребно само 15 минута да посете Обреновац.

– То је значајана олакшица када говоримо о домаћим туристима, а када говоримо о гостима из иностранства то је један нови елемент туристичке понуде. Када се епидемија корона вируса заврши туристи ће управо трагати за оваквим понудама. Туризам је пре неколико година постао врло дисперзиван. Имамо срећу да је Град Београд тако различит и имамо заиста много тога да понудимо. Сада Обреновац у оквиру Београда постаје једно значајно чвориште и важна раскрсница путева. Захваљујући тој чињеници очекујемо да ћемо већ ове године у Обреновцу имати много више гостију него раније – закључио је Поповић.

Милан Марошанин директор Јавно комуналног предузећа ”Обреновац” рекао је да је до сада Обреновац био познат по Термоелектрани и у скорије време по компанији ”Меи та”.

– Времом уз велика улагања Градске општине Обреновац и Града Београда наша општина може са пуним правом да захтева и улазак у туристичку карту. Оно што Обреновац у овом зимском периоду може да понуди је управо Стара бања са температуром воде од 21.5 степен. У исто време можемо да понудимо купање у затвореном базену где се вода греје до 28 степени. Док у летњем периоду имамо понуде попут излетишта Забран, Арборетума, бициклистичке стазе у дужини од 10 километара и Цевку где је температура воде32.5 степена – изјавио је Марошанин

Он је нагласио да Обреновац може да постане бањско и туристичко место.

– У туристичкој понуди се такође издвајају и манастири из 13. и 14. века као и многи ресторани који се налазе на реци Сави. Наш циљ у овом тренутку је да се и смештајни капацитети побољшају. Јавно комунално предузеће заједно са Градском општином Обреновац тренутно ради на изради сајта на ком ћемо приказати све смештајне капацитете који тренутно раде. Такође, позивам све наше суграђане да понуде своје апартмане и викендице као смештајне капацитете – казао је Марошанин и изразио наду да ће у будућности Обреновац посетити још више гостију.