У току су радови на изградњи водоводне мреже на територији насељеног дела месне заједнице Стублине. Према речима надлежних, очекује се да ће радови на изградњи мреже за водоснабдевање, у овом делу општине Обреновац, бити завршени до краја марта, те да ће већи број домаћинстава са овог простора решити вишедеценијски проблем снабдевања водом. Данас су радове обишли представници Градске општине Обреновац.

Извршни директор Јавног комуналног преузећа ”Водовод и канализација” Радиша Кувекаловић навео је да су радови на овом потезу почели крајем прошле године, те да су привремено прекинути услед неповољних временских услова.

– Што се тиче динамике на изградњи вода, од укупно 12.300 метара како секундране тако и примарне мреже, изведено је нешто мање од 7 .000 метара, тако да је остало још 5.300 метара великим делом примарне водоводне мреже – рекао је Кувекаловић и додао да је рок за извођење радова 180 дана.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић објаснио је којом динамиком ће се одвијати радови на изградњи водоводне мреже на територији општине Обреновац.

– Након изведених радова на територији месних заједница Пироман и Стублине, грађевинске машине преселићемо у месну заједницу Грабовац, у насеље Шевар, како бисмо директном линијом повезали Шевар и Вукићевицу до границе са селом Бањани. Тај јужни крак водовода затворићемо прстеном који ће проћи кроз територију месне заједнице Љубинић, а са друге стране кроз насеља месних заједница Велико Поље, Орашац, Трстеница и Дрен.

Он је навео да очекује ускоро расписивање јавне набавке за изградњу канализационе мреже у насељеном делу месне заједнице Бело Поље.

Чучковић је посебно истакао ангажовање служба јавних комуналних предузећа, те најавио да ће на наредној седници Скупштине општине Обреновац изнети предлоге за побољшање положаја радника ових предузећа.

– Због вликог радног ангажовања људи који раде у јавним комуналним предузећима, на наредној седници Скупштине предложићу значајно повећање висине зарада радника у целом комуналном систему, ЈКП ”Топловод”, ЈКП ”Водовод и канализација” и Јавном комуналном предузећу ”Обреновац”– рекао је Чучковић.

Председник Савета месне заједнице Стублине Петар Петровић навео је да су суграђани задовољни динамиком и квалитетом радова и истакао да се очекује да радови буду окончани до краја марта.

– Овом приликом захваљујем се извођачу на показаном кавалитету изведених радова и пожртвованости да се радови изводе према утврђеној динамици – рекао је Петровић.