Издвојено одељење Основне школе ”Дражевац” у Конатицама данас је добило нову пећ на пелет. Школу у Конатицама посетили су председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са својим сарадницима и директор Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац Борис Ивковић.

Ивковић је рекао да Јавно комунално предузеће ”Топловод” Обреновац приводи крају један процес који је започело заједно са Градском општином Обреновац.

– Желимо да услове рада наших ученика у граду изједначимо са условима рада ученика у сеоским срединама. Са овим објектом заокружујемо причу грејања у школама како матичних тако и истуреним одељењима – навео је Ивковић и додао да је Јавно комунално предузеће Топловод Основној школи ”Дражевац” донирало котао од 50 киловата.

– Топловод ће за ову школу обезбедити и радијаторе, пумпе и сву пратећу опрему како би следећу грејну сезону дочекали у топлим учионицама. Грејањем на пелет са даљинским подешавањем омогућиће равномерно загревање свих просторија у овој школи. Оно што је такође важно је да у будуће ђаци неће морати да удишу дим који настаје од ложења угља. Нама је циљ да у сеоским срединама омогућимо квалитетне услове живота, а то су чист ваздух и топао радни простор за ученике – закључио је Ивковић.

Чучковић је изразио задовољство, што је још у једној школи на територији општине Обреновац, систем грејања унапређен, те је посебно истакао да га радује што долазе разноврсни захтеви из сеоских школа, који показују да деца из сеоских месних заједница желе да се школују у месту становања.

– До сада школа у Конатицама користила је угаљ за грејање и свака учионица је имала пећ коју је било потребно посебно ложити. Фискултурна сала због немогућности грејања током зимских месеци је практично неупотребљива. Сада захваљујући Градској општини Обреновац и Јавном комуналном предузећу Топловод добијамо централно грејање уз помоћ пећи на пелет – изјавила је Гордана Вујачић, директорка Основне школе ”Дражевац” и додала да ће учиницима током хладних дана уз нови систем грејања бити неупоредиво лакше да похађају наставу.

Вујачић је рекла да издвојено одељење школе у Конатицама тренутно похађа 18 ученика као и четворо деце предшколског узраста и позвала родитеље да не одустају од уписа деце у ову школу.

– Побољшањем самих услова у школи имаћемо и више ученика. Пример је одељење у Јасенку у коме је пре две године урађено ново грејање и од тада у је школу уписано 7 нових ученика – нагласила је Вујачић.

Марко Бабић, одборник Скупштине општине Обреновац рекао је да је један од основних проблема школе у Конатицама било грејање.

– У сарадњи са Градском општином Обреновац и матичном школом у Дражевцу проблем са грејањем ће бити решен у наредном периоду. У наредних два месеца ће бити завршени сви радови и у следећој грејној сезони ђаци ће имати топле учионице – изјавио је Бабић.