Градски кол-центар општине Обреновац почео је са радом 18. јануара ове године, када је грађанима био на располагању у временском интервалу од 8.00 до 16.00 сати, међутим због повећаног интересовања грађана и већег броја позива, сада је радно време општинског кол-центра  од 8.00 до 20.00 сати.

– Грађани се у великој мери ослањају на овај кол-центар и збг великог интересовања грађана, донета је одлука да општински кол-центар ради и викендом као и радним данима, од 8.00 до 20.00 сати – рекла је Марија Стевановић из Градске општине Обреновац.

Према речима Стевановићеве приликом активирања општинског кол-центра, првобитно је замишљено да исти опслужује грађане старости од 65 година и више, међутим због повећаног интересовања припадника млађе популације, сада грађани свих старосних доби могу позивати кол-центар и подносити пријаве за имунизацију.

– Грађани најчешће постављају питања, која се односе на термине вакцинације, међутим на таква питања ми немамо одговор, с обзиром да ми искључиво вршимо пријаве за имунизацију – навела је Стевановић и замолила суграђане да буду стрпљиви и сачекају обавештење о заказаном термину вакцинације.

Она је објаснила које личне податке грађани остављају приликом пријаве за имунизацију.

– Службеници ангажовани на раду у кол-центру од пријављених грађана узимају личне податке, име, презиме, јединствени матични број грађана, број телефона, а приликом пријаве за имунизацију, грађани могу означити коју вакцину желе да приме и да ли болују од неких болести, те да ли су покретни или не. Након тога, грађанима који су се пријавили за имунизацију, стиже смс порука којом се потврђује пријава,а накнадно ће пријављени грађани добити поруку са термином за вакцинацију – поручила је Стевановић.

У свих 17 градских општина, у сарадњи са Секретаријатом за социјалну заштиту града Београда,  активирани су кол-центри за пријаву грађана за имнуизацију.

Стевановић је истакла да поред добре сарадње са градским Секретаријатом за социјалну заштиту, Градска општина Обреновац у раду кол-центра, има добру сарадању са Домом здравља Обреновац.

Она је на крају искористила прилику и позвала све грађане који желе да се пријаве за имунизацију и којима је потребна помоћ приликом аплицирања, да позову општински кол-центар, где ће од запослених службеника Градске општине Обреновац, добити све неопходне информације и помоћ.

Контакт телефони који су на располагању грађанима општине Обреновац су:

0118726-412

011/8726-463