Јавно предузеће за изградњу Обреновца урадило је идејно решење за реализацију пројекта изградње кружног тока на раскрсници Улице Краља Петра и Улице Краља Александра. Нови кружни ток ће у многоме олакшати и растеретити саобрaћај у овом делу града.

– По добијању сагласности од виших инстанци за овај идејни пројекат требаће нам месец дана да урадимо урбанистички пројекат, након тога пројекат ће бити послат на јавни увид. Нама је услов да до пролећа имамо готов урбанистички пројекат и да можемо да аплицирамо за грађевинску дозволу- изјавио је Славко Берић директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца.

Берић је упутио на значај и предност који доноси изградња кружног тока.

– Као што знате то је раскрсница која повезује четири највеће саобраћајнице у Обреновцу. Изградњом кружног тока решиће се проблем задржавања возила на том делу саобраћајнице који у многоме смањује и ниво загађења. Проток саобраћаја ће бити много већи самим тим смањиће се ниво буке у том делу града- рекао је Берић и изразио наду да ће изградња кружног тока бити готова до краја године.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић такође је изнео план за уређење саобраћајних деоница у Обреновцу који ће се реализовати у 2021. години.

– Ситуација је таква да ћемо ове године коначно изградити, после свих папиролошких проблема које смо имали и после исплате имовине људима на траси у овом делу од 600 метара, Тамнавску улицу у Обреновцу. Више нећемо имати стално поправљање раскрснице и стални притисак на саобраћај. Реализацијом овог пројекта уредиће се простор између Југопетроловог тржног центра и робне пијаце како би ту могло да се пролази до Ваљевског пута- истакао је Чучковић.

– Други задатак који ћемо урадити је изградња кружног тока између Улице Краља Александра и Улице Краља Петра који ће растеретити саобраћај из правца Дудова и осталих делова Обреновца ка Београду. Као трећи задатак намеће се поправка саобраћајница из правца Београда, тачније од петље у Мислођину. У овом делу попунићемо ударне рупе које се ту налазе- рекао је Чучковић

Чучковић је даље најавио и рекострукцију Шабачког и Ваљевског пута.

– Важно је да док је једна екипа на терену друга врши пројектовање, како би смо били спремни за прве пролећне дане које ће обележити поправка Шабачког пута. Конкретно деоница Шабачког пута од надвожњака до самог центра Обреновца је у лошем стању и ми смо тога свесни. Ваљевски пут је такође девастиран услед проласка великог броја камиона и он ће такође бити реконструисан у 2021. години. Иде нам на руку што се за 7 недеља на том месту завршава канализација и грађевинске машине неће сметати на Шабачком путу приликом извођења радова- закључио је Чучковић.