Пољопривредници са територије општине Обреновац који имају регистровано пољопривредно газдинство од данас могу да се пријаве за бесплатно пољопривредно осигурање. Пријаве за осигурање вршиће се у Канцеларији за пољопривреду Градске општине Обреновац.

– Након потписивања уговора са компанијом ”Дунав осигурање” дошла је на ред пријава наших пољопривредника који се баве производњом пшенице и кукуруза. Пољопривредници пријаве за осигурање, које је обезбедила Градска општина Обреновац у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе могу поднети у Канцеларији за пољопривреду- рекао је Милош Станојевић, заменик председника Градске општине Обреновац.

Станојевић је овом приликом објаснио поступак пријаве за бесплатно пољопривредно осигурање.

– Потребно је да пољопривредници дођу у Канцеларију за пољопривреду и доставе копију личне карте, попуњен формулар који добију у канцеларији и неопходну документацију о структури биљне производње – навео је Станојевић.

Он је нагласио важност осигурања пољопривредне производње у времену климатских промена и истакао да је Градска општина Обреновац кроз овј пројекат подржала пољопривреднике и отворила простор за напреднију пољопривредну производњу.

– Компанија ”Дунав осигурање” заједно са Градском општином Обреновац нуди осигурање основних ризика које подразумева осигурање од града, пожара и удара грома за културе пшеницу и кукуруз. Свако регистровано пољопривредно газдинство са структуром биљне производње има право на осигурање – рекла је Биљана Ахац из филијале ”Дунав осигурање”.

Ахац је напоменула да пољопривредници у случају штете имају рок од три дана за пријаву.

-Пријаве у случају штете пољопривредници су дужни да доставе у Канцеларију за пољопривреду која их даље прослеђује у нашу филијалу. Потом на терен излазе проценитељи који састављају записник о насталој штети и свако регистровано пољопривредно газдинство на основу тога ће добити одштету- поручила је Ахац.