У току су радови на повезивању корисника на канализациони систем у насељу Шљивице. Данас су насеље Шљивице обишли представници Јавно комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Обреновац и Савета за комунални ред.

– Тренутно се налазимо у насељу Шљивице где повезујемо кориснике на канализациони систем. Такође морам да напоменем да смо у потпуности завршили канализациону мрежу у месној заједници Забрежје, конкретно у Савској улици и чекамо прикључење фекално црпне станице на електричну енергију како би прикључили кориснике – изјавио је Бранко Матић директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”.

Матић је напоменуо да цена прикључка на канализациону мрежу износи од 8.000 до 16.000 динара.

– Очекујемо да корисници дођу у ЈКП ”Водовод и канализација” и поднесу захтеве. Конкретно за прикључак у Забрежју цена износи око 10.000 динара. На корисницима је да поднесу захтев и плате таксу за надзор. Остале послове субвенционише Градска општина Обреновац, а иначе цена једног комплетног прикључка је између 70.000 и 80.000 динара – рекао је Матић.

Он је нaгласио да се наставља са изградњом канализационе мреже на Ваљевском путу.

– Посао на изградњи канализационе мреже на Ваљевском путу очекујем да ћемо завршити до лета. По завршетку почећемо са прикључцима нових корисника од маркета Интерекс до надвожњака у Звечкој – закључио је Матић.

– Савет за комунални ред реализује велики број пројеката. Данас смо заједно на терену са радницима Јавно комуналног предузећа ”Водовод и канализација”  и решавамо један од животних проблема наших грађана – изјавио је Иван Стојић члан Већа општине Обреновац и захвалио се свим грађанима на сарадњи са Саветом за комунални ред.

Стојић је такође напоменуо и проблем везан за амбалажни отпад.

– У наредном периоду ћемо заједно са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац” направити акцију у којој ће наши предузетници у периоду од седам до осам часова износити свој амбалажни отпад како би радници ЈКП-а тај отпад однели. Ради се искључиво о амбалажном отпаду, не комуналном- казао је Стојић.

– Апеловао бих на привреднике који ће добити флајер на којем ће бити објашњена целокупна процедура одношења амбалажног отпада. Привредници треба да се посвете овом проблему из разлога што велики број примедби наших грађана се односи на проблем са амбалажним отпадом – навео је Стојић.

Он је најавио да ће радници ЈКП-а флајере поделити свим привредницима како би се упознали са процедуром око амбалажног отпада и изразио наду да ће овај проблем бити решен.