Захваљујући Покрету за женску кошарку Марине Маљковић, селекторке српске репрезентације, обреновачка женска кошарка за младе доживљава свој успон. Тренинг девојчица женске кошарке обишао је Милош Станковић, председник Комисије за спорт Градске општине Обреновац.

Станковић је изразио задовољство због евидентног успеха кошарке за младе, али и отворених могућности за све младе из Обреновца заинетресоване за кошарку, који сада имају прилику да се озбиљно баве овим спортом.

– Покрет за женску кошарку Марине Маљковић  донео  је један велики квалитет и бољитак. Знамо да је женска кошарка дуго година таворила и нису постојале ни омладинске селекције, а ни први тимови. То је пробудило жељу девојчица за кошарку и сада имамо велику заинтересованост. Радујемо се остваривању прве такмичарске сениорске утакмице у септембру после паузе у игрању у трајању од десет година. Такође ме радује и сарадња свих обреновачких клубова, који омогућавају девојчицама долазак до кошаркашког клуба ”Раднички” како би сениорска репрезентација могла да функционише – рекао је Станковић.

Он је овом приликом подсетио на неке повољности које ће најављени програм ”Еко-динар плус”, донети спортистима из Обреновца.

– У наредних неколико дана потписаће се програм ”Еко-динар”. Оно што смо такође обећали је и програм ”Еко-динар плус” са којим ће сви клубови моћи да уђу у нове модерне сале, које су и прављене да буду пуне деце, чланова свих обреновачких клубова. То је нешто што ће по приступачним ценама бити велики бенефит за тренажни процес свих клубова – изјавио је Станковић.

Тренер кошаркашког клуба ”Раднички” Владимир Даниловић најавио је формирање женског сениорског тима и указао на многобројне олакшице које су на располагању свим девојчицама које приступе Покрету за женску кошарку Марине Маљковић.

– Оне девојчице које су почеле у Покрету за женску кошарку Марине Маљковић сада су КК ”Раднички” и играју за селекцију јуниорки и кадеткиња. Девојчице самим приступањем покрету од наших спонзора добијају сву неопходну опрему. Имамо пуно девојчица предшколског узраста и ранијих разреда основних школа, њих такође спремамо за даљи такмичарски процес – казао је Даниловић.