У склопу акције пошумљавања коју спроводи Јавно предузеће за заштиту и унапређење животне средине општине Обреновац нове саднице ликвидамбра, црвене шљиве, лириодендрона, јасена и јавора биће засађене у дворишту цркве Светог великомученика Димитрија у Љубинићу. Саднице јелки са градског трга биће посађене на игралишту у насљу ”Циглана”.

– Као што смо и најавили већ 31. децембра када смо јелке поставили на градски трг и тамо у једном редукованом броју организовали кићење јелки. Сада смо на локацији да ту акцију и завршимо и те јелке засадимо на игралишту у насељу ”Циглана” које је такође отворено прошле године. На овом простору ће бити засађено 12 јелки. Оне ће служити да овај простор улепшају и унапреде – рекао је директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић.

– У склопу наших активности су и акције обележавања еколошких датума у циљу подизања свести код грађана о заштити животне средине. Такође смо цркви у Љубинићу донирали дванаест нових садница, које ће бити посађене у дворишу цркве.. На тај начин скрећемо пажњу грађанима на важност заштите животне средине и колико је битно засадити што више стабала – нагласио је Андрић и изразио наду да ће на територији Градске општине Обреновац у будућности број стабала бити једнак броју становника.

– Захваљујући Јавном предузећу за заштиту животне средине уместо старих четинара, које смо нажалост из безбедносних разлога морали да посечемо добили смо нове саднице које ће у најскоријем року бити посађене у црквеном дворишту – изјавио је јереј Слађан Филиповић, старешина цркве у Љубинићу.