Као резултат сарадње Техничке школе Обреновац са Немачком развојном агенцијом ГИЗ и Mинистарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије допремљене су ЦНЦ машине за машинску обраду. Ученици ће ЦНЦ машине користити у склопу практичне наставе. Техничку школу Обреновац данас су посетили председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе општине Обреновац , који су заједно са директорком Техничке школе Обреновац Рајком Бабић разговарали о значају ЦНЦ машина у практичној настави.

– Почело је друго полугодиште и ЦНЦ машине су спремне за рад. Ово је одлична ствар за наше редовне ученике у практичној настави. Ми ове године имамо ученике образовног профила оператер машинске обраде због којих је првенствено дошло до набавке ових машина. Такође и други образовни профили могу користити ЦНЦ машине како у практичној настави тако и у стручним предметима – рекла је Бабић.

– Наша Техничка школа је суштински постала рудник знања. Овде деца из Обреновца и околине могу да добију сва знања и искуства које касније могу да пренесу на своје радно место. Поносан сам на чињеницу да су ученици ове школе вредни и да овде желе да долазе на праксу и користе ЦНЦ машине које су сада стигле и да суштински узму судбину у своје руке, како би могли лепо и пристојно да зараде и од тог новца својој будућој породици обезбеде све неопходно – изјавио је Чучковић и додао да ученици већ са 18 година, по стицању дипломе могу да се запосле у компанији ”Мei Та Europe”, ТЕНТ-у и многим приватним компанијама које се баве машинством.

– Наш циљ је да Националној служби за запошљавање олакшамо посао и да сви они који желе да раде до тог посла и дођу. Незапосленост у Обреновцу је на најнижим гранама у његовој историји, поносан сам и на ту чињеницу. Међутим како године пролазе тако стижу и нове генерације. Ово је шанса за неке нове младе који долазе. Радује ме што ћу ученици моћи уз квалитетан наставни кадар, уз људе који су завршили ову школу и који раде у компанији ”Mei Ta” и ТЕНТ-у и који ће им бити на располагању у практичној настави како би што боље успели у својој професионалној каријери – истакао је Чучковић.

– Општина Обреновац још једном показује да је уз своје младе људе. Ми смо заиста општина која је од самог старта школовања уз своје ђаке кроз програме ”Еко кампови” и ”Еко динар” касније им пружамо и финасијску подршку било да су студенти, најбољи ђаци, док најбољим матурантима пружамо бесплатно летовање. Ово је још један у низу пројеката који спроводимо и јединствена смо општина у Србији која пружа младима да одмах по завршетку школовања своје знање које имају, труд и рад да искористе и да своју каријеру граде у Обреновцу – изјавио је Мирићић.

Он је нагласио да постоје примери ученика који су пре 4 године завршили Техничку школу у Обреновцу и данас раде на руководећим позицијама у компанији ”Mei Ta”.

– Уз помоћ нових ЦНЦ машина, у будуће ученици ће долазити са добром обуком у компанију ”Mei Ta” и њихова даља обука ће бити знатно краћа. За рад на овим машинама најбитније је да ученици показују вољу и труд – казао је Лазар Јашић из  компаније ”Mei Ta Europe” и позвао све заинтересоване да 23. и 30. јануара од 10.00 часова дођу на ”Оpen day” као би се упознали са новим радним местима у овој компанији.

Ученици Техничке школе су такође изразили велико задовољство због нових ЦНЦ машина, и по њиховим речима практична настава ће у будуће протицати на један занимљивији и квалитетнији начин.