У основним и средњим школама са територије општине Обреновац, данас је несметано почело друго полугодиште. Овим поводом, представници Градске општине Обреновац обишли су основне школе. Како су истакли надлежни у школским установама, ученици ће као и у првом полугодишту наставу похађати уз поштовање свих епидемиолошких мера.

– Све је спремно и школе раде у пуном капацитету. Ово је прилика да ученицима, наставницима и родитељима пожелим срећнију и успешнију школску годину. Оно што смо видели у Првој обреновачкој основној школи, а обишли смо све школе никаквих проблема нема – рекао је Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац и додао да уведене мере, као и систем рада који је усвојен у септембру, дају добре резултате.

– Настављамо полугодиште са истим мерама. Радује ме да ученицима није проблем да носе заштитне маске и у потпуности су схватили да то штити њих и њихове родитеље, пријатеље и наставнике. Овај први дан школе је поново за ученике један радостан тренутак када могу да се виде, а све што предузимамо има за циљ успостављање директне интеракције, јер без ње школовање не би било целовито – изјавио је Блажић.

– Ђаци наставу као и до сада похађају по истом систему, први и четврти разред иде заједно у мањим групама. Старији ученици од петог до осмог разреда иду комбиновано, један дан су у школи, а други дан наставу похађају online. Средње школе су такође кренуле са својим радом. Код њих је мало проблематичније због обављања стручне праксе. Међутим у контакту смо са фирмама у којима се обавља практична настава, а мере ће бити појачане док ту бораве ученици – казао је Блажић.

Блажић је овом приликом подсетио да су у току пријаве за процес имунизације.

– Ово је и прилика да замолим сво наставно особље које жели да се вакцинише да се што пре пријаве како би они постали имуни и како би сачували своје ђаке, колеге, укућане и пријатеље и како би се школа што пре наставила са радом у пуном капацитету. Пријављивање се врши на телефоне које је Министарство здравља и Министарство просвете објавило на својим порталима – нагласио је Блажић и додао да је важно да процес имунизације отпочне што је могуће пре, будући да се у том случају раније очекује нормализација друштвених активности.

Директорка Прве обреновачке основне школе Милена Ергарац, истакла је задовољство ученика што су се наком распуста вратили у школске клупе и додала да је све спремно за почетак наставе.

– Настава се обавља исто као и од првог септембра прошле године, школа је дезинфикована као и све радне површине. Тако да све оне мере које су важиле у почетку, важе и у другом полугодишту- истакла је Ергарац и додала да су се ученици навикли да поштују епидемиолошке мере и носе заштитне маске.