Данас је најављен почетак процеса имунизације против вируса корона на територији општине Обреновац. Према речима надлежних из Дома здравља Обреновац, процес имунизације биће спровођен уторком, средом и четвртком од 10.00 до 17.00 сати у просторијама ове установе. У уторак, 19. јануара очекује се почетак масовне вакцинације грађана општине Обреновац, када ће вакцине примити грађани старости од 75 година и више, који су поднели пријаве за имунизацију преко портала е-Управе или позивом на број телефона 0800-222-334.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић указао је на значај процеса имунизације за очување општег здравља становништва.

– У наредном периоду од неколико недеља, не постоји важнија ствар од имунизације, стога позивам све грађане Обреновца да се пријаве за вакцинацију, преко Министарства здравља и портала е-Управе, односно фиксног телефона испорученог од стране медицинских служби –навео је Чучковић.

Према речима Чучковића, Градска општина Обреновац биће укључена у процес имунизацијe грађана, будући да је овим поводом определила извесне капацитете које ће ставити на располагање Дому здравља Обреновац, како би се процес вакцинације спровео што је могуће ефикасније.

– Ми ћемо бити од помоћи нашем Дому здравља, када су у питању сви они који прођу медицински део тријаже и сусретну се са проблемом доласка до Дома здравља, у тим случајевима бићемо на располагању суграђанима да их превеземо и да на сваки могући начин помогнемо да се овај процес заврши и да до лета у највећој мери наше грађане заштитимо – истакао је Чучковић.

Он је искористио прилику да позове грађане, да се у наредном периоду придржавају свих уведених мера којима би се спречило даље ширење вирусне инфекције, будући да је тренутни број вакцинисаних мали у односу на број грађана општине Обреновац.

– Апелујем на грађане да се у наредна 2 месеца, још више пазе, да поштују све прописане мере, нема опуштања, док се процес имунизације не оконча – рекао је Чучковић.

Он је истакао значај имунизације и припадника млађе популације, који немају хронична обољења, будући да би имунизацијом допринели заштити оних грађана који због свог тренутног здравственог стања нису у прилици да приме вакцину и закључио да је процес имунизације од кључног значаја за напредну будућност општине Обреновац.

Директор Дома здравља Обреновац Обрад Исаиловић навео је да ће у наредном периоду за вакцинацију бити позивани грађани који су се за имунизацију пријавили преко портала е-Управе или путем броја телефона 0800-222-334.

– Радићемо са две екипе медицинског особља, од 10.00 до 17.00 сати, а у том временском периоду на дневном нивоу могли бисмо вакцинисати око 150 грађана – навео је Исаиловић.

– У Србији имамо 3 вакцине, а колико смо ми информисани све 3 вакцине су добиле одобрење од наше Агенције за лекове и све су подједнако добре, а на грађанину, односно на пацијенту је, да се одлучи коју вакцину хоће да прими, дакле то је слободан избор – рекао је Исаиловић и позвао све грађане Обреновца, да у што већем броју поднесу  пријаве за имунизацију.

Захтев за вакцинацију преко портала е-Управе можете упутити овде.