Данас су представници Градске општине Обреновац у сарадњи са саобраћајном полицијом и Секретаријатом за собраћај града Београда возачима на више локација у Обреновцу бесплатно делили стругаче за лед. Укупно је подељено 400 стругача.

– У овим зимским данима када снег пада свакодневно веома је битно да водимо бригу о безбедности свих учесника у саобраћају. Градска општина Обреновац заједно са Секретаријатом за собраћај врши бесплатну поделу стругача за лед како би нашим суграђанима и возачима омогућили лакше и квалитетније припремање возила за учествовање у саобраћају када су снежне падавине свакодневне – рекао је Милош Станојевић, заменик председника Градске општине Обреновац.

Он је напоменуо да велики број саобраћајних незгода у зимским условима долази из разлога што се возило не припреми довољно добро и снег са крова услед јачег кочења лако склизне на предњи или задњи ветробран што доводи до незгода.

– На овај начин ми скрећемо пажњу нашим суграђанима на тај аспект безбедности и помажемо им да своја возила припреме за зимске услове. Ово је прва акција коју спроводимо ове године. У току године биће још едукативних акција како би нашим возачима и суграђанима помогли да што безбедније учествују у саобраћају – изјавио је Станојевић.