Према најавама надлежних, за ученике основних и средњих школа друго полугодиште почеће у понедељак, 18. јануара. Припреме за почетак наставног процеса приводе се крају, а представници школских установа наглашавају да су и даље на снази све превентивне мере које имају за циљ спречавање ширење вируса корона.

Директор Гимназије из Обреновца Ивица Протић нагласио је да је ова средња школа спремна за почетак наставног процеса.

– Све је спремно за наставак новог полугодишта. Чекамо 18. јануар, када ћемо почети са комбинованом наставом. Почињемо са поподневном сменом од 13.30 сати, а ученици ће бити подељени у две групе, црвену и плаву. Са наставом почиње прво плава група, док ће се наставни процес одвијати по већ израђеном распореду са неким додатним изменама, а ђаци могу добити све потребне информације на званичном сајту школе – рекао је Ивица Протић и додао да ће на снази бити, као до сада, све уведене  превентивне мере са циљем да се спречи даље ширење вирусне инфекције.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је значај процеса имунизације за очување здравља свих грађана Србије, као и наставка нормалног друштвеног функционисања.

– Радује нас ситуација, која сугерише да је вирусна инфекција на територији Србије у стагнацији и да ће ученици основних и средњих школа редовно похађати наставу, по већ утврђеном плану и програму. Важно је да је отпочео процес  имунизације, корисници Геронтолошког центра примили су вакцине, затим следи имунизација здравствених радника, потом просветних радника и запослених у полицији и државној структури, као и свих оних који желе да приме вакцине. Процес имунизације у општини Обреновац биће организован у просторијама Дома културе, где ће грађани моћи да приме вакцине и на тај начин заштите своје здравље – навео је Чучковић и позвао све грађане на одговорност и стрпљење док се процес имунизације не оконча.

Он је даље нагласио да ће све планиране инвестиције у образовни систем на нивоу општине бити реализоване.

– Наставиће се изградња вртића у месној заједници Бело поље, али и почети изградња вртића у месној заједници Барич. Такође, планирано је допремање опреме за новоизграђен школски објекат у Звечкој – рекао је Чучковић.

Директор канцеларије за младе општине Обреновац Урош Мирићић овом приликом истакао је да ће и ове године општина Обреновац организовати многобројне едукативне садржаје намењене популацији младих из Обреновца. Он је нагласио да ће бити огранизоване припремне наставе за полагање матуре, што је програм који је већ показао врло добре резултате и који ће ове године бити веома значајан за матуранте пошто су ученици имали отежане околности за учење.