Данас су на градском тргу окићене новогодишње јелке. Заједно са малишанима украшавањем новогодишњих јелки присуствовали су представници Градске општине Обреновац и представнци Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине.

– Сваке године овако завршавамо нашу јесењу садњу са овако лепом акцијом, кићењем новогодишњих јелки. Обично је велико интересовање и буде много деце и родитеља. Међутим у складу са епидемиолошком ситуацијом одржали смо ову акцију у мањем обиму, те је број деце прилагођен актуелној ситуацији – рекао је директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић и најавио да ће јелке добити своје место у оквиру насеља Циглана.

– Ове јелке ће бити посађене у игралишту насеља Циглана које смо ове године отворили и тамо ћемо направити један овакав догађај, када будемо садили јелке. То ће заправо бити крај наше акције јесење садње – истакао је Андрић и пожелео срећну 2021. годину свим грађанима уз наду да ће у наредној години акција украшавања новогодишњих јелки, што ће бити знак победе над корона вирусом.

– Као и сваке године традиционално се одржава дан јелке сваког 31. децембра у организацији Градске општине Обреновац и Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине. Ове године због епидемиолошке ситуације је смањен број учесника уз поштовање мера које је дала Влада Републике Србије- изјавила је Олга Миросављевић, председница Комисије за бригу о породици, деци и родној равноправности и изразила наду да ће следеће године бити већи одзив грађана и већи број деце.