У четвртак, 26. јануара, у малој сали Спортско-културног центра “Обреновац”, у 19.00 часова одржаће се сценски приказ књиге Лидије Николић “Осећања. О. Сећања”.
После неколико неуспелих покушаја писања биографије вишеструко надарене уметнице Маргите Стефановић коначно је пред читаоцима книга која их сигурно неће оставити равнодушним.

Каква је Маргита била приватно, како се сналазила у свакодневном животу и његовим, често погубним, изазовима прича нам њена најбоља другарица Лидија. Уз обиље, до сада необјављених, фотографија, докумената, дневничиких записа развија се прича о пријатељству, од безбрижног детињства, па све до Маргитиног трагичног завршетка.
 
На тренутак, може нам се учинити да је прича исувише лична, да хладнокрвна документаристика превише залази у интиму, али једино тако је било могуће рећи праву истину о често погрешно тумаченим појединостима из Маргитиног живота. У књизи је приказана лепота живљења, али и зла коб надарених људи чији је таленат понекад толико велики да је тешко изборити се с њим. Ову књигу ће волети сви обожаватељи ЕКВ-а, али и широка читалачка публика која читајући биографско штиво сазнаје више о другима, али и о себи.