Грађани Обреновца, на иницијативу руководства општине Обреновац, прикупљају пакете помоћи за становништо угрожено разорним земљотресом у Хрватској и Републици Српској. У општини Обреновац, у жељи да се што је могуће брже дистрибуира помоћ до угрожених становника, ујединили су се представници јавних предузећа и различитих радничких синдиката.

– Спортско културни центар је увек ту и сви радници СКЦ-а су на располагању када је тешко, то смо показали и у поплавама 2014. године као и у марту месецу када је помоћ била неопходна. Сада српско становништво које је већинско у многим местима у Хрватској има велики проблем због ужасних земљотреса – рекао је Иван Јегоровић, директор Јавног предузећа Спортско културни центар ”Обреновац” и подсетио да се у невољи не треба обазирати на верско и национално опредељење.

– Обреновчани су се поново одазвали и били солидарни, помогли су са доста тога. Радујем се што такав дух влада у нашем граду и веома сам поносан што сам Обреновчанин – истакао је Јегоровић.

– Сва јавна предузећа у Обреновцу куцају једним срцем, радници свих јавних предузећа су учествовали у прикупљању помоћи – казао је Јегоровић и захвалио се јавним предузећима као и синдикатима.

– Ово је један од задатака којим је предвођена наша Комисија. Ми водимо бригу о људима, сада смо се нашли да донирамо помоћ онима који су претрпели последице у земљотресу – изјавила је Олга Миросављевић, председница Комисије за бригу о породици, деци и родној равноправности и посебно се захвалила обреновачким таксистима на финансијској помоћи.

– Библиотека ”Влада Аксентијевић” је једна од првих организација која се јавила да помогне угроженом становништву у Хрватској. Донирали смо воду, то је оно што је њима у суштини најпотребније поред одеће, обуће и ћебади. Обреновац и запослени у библиотеци памте 2014. годину када су први у помоћ притекли спасиоци из Хрватске и Црне Горе и заиста помогли у том тешком тренутку – изјавио је Вукашин Љуштина, директор библиотеке ”Влада Аксентијевић” и додао да је ово један мали начин да се одужимо и вратимо све оно што су они за нас учинили 2014. године.