Данас су представници Градске општине Обреновац позвали све грађане, који имају могућности да донирају пакете помоћи становницима погођеним разорним земљотресом у Хрватској и Републици Српској. Пакети помоћи који садрже пре свега воду, храну, ћебад и топлу одећу прикупљени су у спортској хали Спортско-културног центра ”Обреновац”, одакле ће бити дистрибуирани угроженом становништву са подручја погођених земљотресом. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић покренуо је акцију прикупљања помоћи за становништво из угрожених подручја.

– Од јутрос смо на вези са представницима Српског националног већа у Хрватској и са нашим драгим суграђанима из Костајнице. Наш циљ је, да пре свега појединци и институције учествују у овој акцији. Као што смо навели у апелу ми најбоље знамо како је сада, у претходној и следећој ноћи када сте без крова над главом и када немате шта да обучете. Захваљујем се свим институцијама и свим појединцима – изјавио је Чучковић.

 

– Са нама је вечерас и директор библиотеке, синдикат ТЕНТ-а и наши превозници. Драгићевић је дао возаче и возила, трговинска радња ”Боми” је донирала средства за хигјену и воду- рекао је Чучковић и додао да се нада да ће сва неопходна помоћ доћи у што бржем року.

Чучковић је истакао да ће помоћ бити достављена што је могуће брже и овом приликом најавио да ће у наредном периоду Црвени крст организовати помоћ на нивоу целе државе.

– Као и увек синдикат ТЕНТ-а је ту да помогне. Тренутно донирамо камион са водом, пошто знамо каква је ситуација у погођеним подручјима- изјавио је Славиша Попитић из синдиката ТЕНТ-а и додао да ће у акцији учествовати и синдикат ЕПС-а са новчаном помоћи.