Градска општина Обреновац по први пут заједно са Министарством државне управе и локалне самоуправе врши бесплатно осигурање за пољопривредне произвођаче. Добијена средства у износу од 3 милиона динара предвиђена су за осигурање 4 хиљаде хектара засађеног пољопривредног земљишта.

– Пољопривредни произвођачи моћи ће да искористе осигурање од елементарних непогода. Ово је велика ствар за наше пољопривреднике поготово када се клима стално мења, када не можемо са сигурношћу да очекујемо погодне временске услове. Тако да ће овај пројекат допринети безбеднијој и сигурнијој производњи пољопривредних усева на територији Градске општине Обреновац- изјавио је Милош Станојевић, заменик председника Градске општине Обреновац.

Он је даље додао да заинтересовани пољопривредници могу све конкретније информације о овом пројекту да добију у Канцеларији за пољопривреду општине Обреновац и компанији ”Дунав осигурање”.

– Пољопривредници који се баве производњом пшенице и кукуруза добијају бесплатно осигурање од Градске општине Обреновац, а уколико они желе да додатно осигурају своје парцеле, то могу да ураде у сарадњи са ”Дунав осигурањем” – закључио је Станојевић.

– Овим путем желим испред компаније ”Дунав осигурање” као друштвено одговорне компаније да похвалим активности Градске општине Обреновац која је успела да определи средства у износу од 3 милиона динара у циљу обезбеђивања осигуравајућег покрића за своје пољопривреднике. Осигурање које је компанија ”Дунав осигурање” у складу са уговором који је потписан са општином Обреновац подразумева покриће основних ризика, који се односе на пожар, удар грома и град – рекао је Ненад Ђурић, директор филијале ”Дунав осигурање” Обреновац.