Данас су у холу зграде Градске општине Обреновац додељена признања заслужним обреновачким полицајцима и екипи хитне помоћи, који су прошле недеље спасили живот тек новорођене девојчице. Признање за херојско дело спасавања живота грађана Обреновца добили су: полицајка Катарина Илић, др Владимир Грчић, др Весна Радојчић, возач Душан Марјановић, медицинске сестре Маријана Лазаревић и Наташа Радосављевић, полицајцији Миле Бурсаћ и Жељко Лукић. Поред признања заслужни су добили и новчану награду.

-Велика ми је част и задовољство што у недељи у којој обележавамо дан наше општине можемо да доделимо признања за храброст и очување живота у нашем граду, нашој полицијској управи и Дому здравља Обреновац. Чинити добра дела јесте нешто што је идеал свих нас, али ове две групе људи посебно добра дела чине сваког минута на свом радном месту. Са обзиром на звање које имају и сваког минута свога живота. Сигуран сам да када дођу кући и када су са својом породицом да је то нешто што их испуњава. Посебно овај тренутак, који се нажалост десио пре неколико дана, је пружио могућност да историјски максимум по броју беба појачамо са малом девојчицом са Ројковца која ће због аганжовања ових људи имати прилику на живот – рекао је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац и поручио да су људи који су спасили живот беби заправо персонификација свих њихових колега.

-Ми данас као општина одајемо признање њима, у суштини то је признање њиховим двема институцијама. Такође трећу институцију позивам да учини максималне напоре да се ова породица спаси и да ово дете ако је икако могуће има леп и пристојан живот. Уколико то не буде могуће мислим да је задатак свих нас да то дете има леп и пристојан живот – изјавио је Чучковић.

-Код нас постоји новчана награда коју је општина прописала, али сигуран сам да то нико није радио због новца него због тога што воле свој позив и воле свој народ- закључио је Чучковић и захвалио се свим заслужним за њихову храброст.

-Веома ми је драго што смо добили признање од Градске општине Обреновац и захвалила би се у име свих колега из полицијске станице Обреновац на овом заједничком делу – казала је полицајка Катарина Илић и поручила да је најбитније да је беба спашена и да јој се омогући нормалан и здрав живот.

-Када дуго година радите у служби хитне помоћи схватате да је за обављање доброг посла са корисницима неопходан и добар доктор и техничар и добар возач. Да би они то били неопходно је да буду добри људи. Мени је посебно задовољство што данас могу да кажем да ти добри људи раде у хитној помоћи Дома здравља Обреновац. Надам се да ће и наредне генерације рађати овакве врсте хероја – изјавио је начелник Службе за хитну медицинску помоћ, др Радослав Милошевић.

Тек новорођена беба пронађена је 23. децембра у једном обреновачком насељу у контејнеру. Беба је збринута на одељењу неонатологије Клиничког центра Србије,