Комисија за безбедност у саобраћају у сарадњи са саобраћајном полицијом наставља акцију контроле претовара шлепера широм територије Градске општине Обреновац. Данашња акција контроле осовинског оптерећења теретних возила спровођена је на Ваљевском путу.

-Ово је трећи пут да контролишемо осовинско оптерећење теретних возила која пролазе кроз територију наше општине. Веома је битно да вршимо контролу, честа је ситуација да су камиони преоптерећни и на тај начин доводе у опасност све учеснике у саобраћају. Важно је да контролишемо посебно путеве поред школа, бојазан је ако су возила преоптерећена, може доћи до пуцања гуме и возило губи карактеристике које треба да има прописане законом. Све то нажалост може да има кобне последице. Такође морамо да бринемо и о оштећењу путева. Велики новац улажемо у реконструкцију саобраћајница и ово је један од начина да сачувамо путеве, да средства усмеримо на неке друге пројекте – рекао је Милош Станојевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају и најавио је овом приликом наставак акције и у наредној години.

Теретна возила морају прекривати терет, пошто у супротном са возила може да спадне све оно што се превози, попут камена, ризле и то може да представља велики проблем свим учесницима у саобраћају – речено је овом приликом и истакнуто да су казне до два милиона динара за правна лица, док су за физичка предвиђене казне до 500 хиљада динара.

Овом приликом је наглашено да уколико се утврди да је дошло до преоптерећења возила, привремено се скидају регистарске ознаке док се не отклони товар из возила.