На простору Јозића колибe, заштићеног природног добра, обновљена је башта која свим посетиоцима пружа многобројне моућности за уживање. Наиме, на овом простору засађена су стабала храста лужњака, те природно окружење захтева увођење посебних мера заштите. Приликом изградње баште око Јозића колибе, инсистирало се на очувању аутентичности природног окружења, али и на обезбеђивању свих услова за испуњен боравак у природи, за посетиоце овог природног добра.

Из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине наводе, да се континуирано улажу напори како би се заштитило природно окружење.

– Ми се трудимо да одржавамо овај простор и омогућимо храстовима који се овде налазе, развој у складу са еколошким принципима – поручио је директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић и додао да је због засађене заштићене групе стабала, овом споменику природе одређен III степен заштите, те нису дозвољене многобројне активности на отвореном, попут паљења ватре и сличних активности, које би евентуално реметиле раст и развој храстова и довеле у питање биолошки опстанак.

– Око Јозића колибе, од 2000. године постоји летња башта, која је у време мајских поплава у потпуности уништена и није било услова да се обнови. Међутим, у сарадњи са Секретаријатом за заштиту животне средине, успели смо да реновирамо летњу башту на овом простору – рекао је Андрић и додао да ће посетиоци имати прилике, уколико одлуче да ложе ватру на овом простору, да то учине у склопу летње баште Јозића колибе, где је обезбеђено место које може бити од користи у поменуте сврхе.

Он је овом приликом замолио грађане који проводе време на уређеним излетиштима општине Обреновац, да се понашају одговорно, те да чувају животну средину и изграђене објекте у околини.