У саставу реконструисаног објекта Старе бање данас је почела са радом прва продавница сувенира у Обреновцу. Поред првих посетиоца продавницу сувенира обишао је и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин. Радно време продавнице је сваког радног дана од 8.00 до 20.00 сати.

– Јучерашњи дан био је значајан, не само због обележавања Дана општине Обреновац и отварања реконструисаног објекта Старе бање већ и због отварања прве продавнице сувенира у Обреновцу у којој ће сви гости који дођу моћи да купе један поклон, једну успомену коју ће имати на Стару бању и на Обреновац. Циљ и рад свих нас у овој продавници је да омогућимо нашим привредницима и свима онима који имају нешто чиме би се Обреновац поносио и био препознатљив, да могу своје производе  да изложе и заједно да уђемо у продају сувенира – рекао је Марошанин и додао да у овом тренутку постоји преко 50 сувенира који су изузетно значајни и показују како је некада изгледао и како данас изгледа Обреновац.

– Да ли је у питању Термоелектрана, објекти као Соколски дом, Библиотека ”Влада Аксентијевић“ или сама Стара бања, све то можете наћи овде у виду магнета, сатова, шоља, свећа и свега онога што у овом тренутку имамо. Нећемо се задржати на томе и имаћемо још више артикала – изјавио је Марошанин и најавио расписивање конкурса за ”Сувенир Обреновца”.

– У наредном периоду, у јануару месецу расписаћемо конкурс за ”Сувенир Обреновца”. Сви наши уметници и сви они који желе нешто да понуде моћи ће да учествују. По завршетку конкурса изабраћемо прве три награде које ће бити изложене на ударном месту и представљаће нешто што је карактеристично за сам Обреновац – закључио је Марошанин.