Веће градске општине Обреновац је на данашњој седници донело закључак о расписивању јавног Конкурса за доделу бесплатних претплатних карата за превоз најбољим студентима са територије Градске општине Обреновац.

Расписује се јавни Конкурс за доделу донираних 15 годишњих бесплатних карата за превоз ”Ластом” и 15 годишњих бесплатних карата за превоз ”Банбусом” на релацији Обреновац – Београд најбољим студентима са територије градске општине Обреновац, од чега 27 за студенте акредитованих државних факултета и 3 за студенте акредитованих приватних факултета.

Право учешћа на Конкурсу имају редовни студенти основних студија од друге године студија и студенти мастер студија, који су први пут уписали одговарајућу годину студија, који нису изгубили односно обновили ни једну годину студија, који су уписани на акредитоване државне и приватне факултете и више школе Републике Србије и који имају пребивалиште на територији градске општине Обреновац, осим студената који су добили студентске награде за школску 2011/2012. годину.

Број бодова се утврђује ранг листом.

Коначна ранг листа представља збир бодова, који се утврђује на следећи начин:

1. Просек оцена се множи са бројем 2,

2. Бодови на основу уписане године студија

– I  степен студија

·          2. година              1 бод

·          3. година              2 бода

·          4. година              3 бода

·          5. и остале године  4 бода

II степен студија – мастер

·          1. и 2. година         4 бода

Број бодова се утврђује ранг листом.

Коначна ранг листа представља збир бодова.

По утврђивању ранг листе , уколико два или више кандидата имају једнак број бодова, предност има онај кандидат који се налази на вишој години студија.

Потребна документација:

1. Молба у којој ће бити наведен превозник чија претплатна карта се тражи, а Комисија прихвата жељу првих 15 студената на ранг листи за једног превозника – остали студенти  добијају годишње карте другог превозника,  

2. Фотокопија личне карте или очитана чипована лична карта,

3. Оверена фотокопија индекса,

(очитавање личних карата, фотокопирање и овера индекса се врши у просторијама Управе гардске општине Обреновац без накнаде)

4.  Уверење са факултета о просечној оцени са претходних година студија.

НАПОМЕНА: За студенте који су конкурисали за студентску награду за школску 2011/2012. годину, а исту нису добили, може се употребити документација поднета по конкурсу за студентске награде од 13.10.2011. године, осим у случају да је у међувремену било неких промена у односу на првобитно стање, када треба поднети нови документ.

Конкурс је отворен од 19.01.- 02.02.2012. године.

Комисију за спровођење конкурса и утврђивање предлога ранг листе чине: члан Већа градске општине Новица Филиповац, задужен за послове културе и образовања, шеф кабинета председника Градске општине Бојана Ашковић и Гордана Тешић, шеф Одсека за финансије Одељења за буџет, финансије, привреду и друштвене делатности.

Потребна документација се предаје преко писарнице Управе градске општине, за Гордану Тешић.

Контакт особа је Новица Филиповац, тел: 011/8726-424; 064/8322-160.