У ковид амбулантама Дома здравља Обреновац лекари дневно прегледају 200 пацијената. У претходних седам дана тестирано је 1.324 Обреновчана, од којих је 481 лице позитивно. Хоспитализовано је 129 особа, потврдио је др Обрад Исаиловић.

Седница кризног штаба биће одржана сутра у 8.00 часова. Могла би бити донета одлука о ублажавању појединих мера које су тренутно на снази. Не смирује се епидемијска ситуација у Србији, јер је много болесних на лечењу, а заражен је и велики број здравствених радника.

Свим пензионерима данас ће бити исплаћена помоћ од по 5.000 динара. У јануару идуће године пензионерима следи и повишица месечних примања од 5,9 одсто.

У недељу, 20. децембра, на дан општине Обреновац, свечано ће бити отворен реконструисан објекат Старе бање. Обреновчани могу преузети ваучере за бесплатно коришћење бањског купатила, током промотивног периода.

Добровољни даваоци крви могу дати данас крв, у просторијама Црвеног крста од 10 до 16 часова. Наредна акција биће одржана 25. децембра у сали Црвеног крста, од 10.00 до 16.00 сати.

ЈП Путеви Србије упозоравају да је на Ауто-путу Милош Велики, на деоници Сурчин – Обреновац, због појаве магле смањена видљивост на 100 до 200 метара.