У четвртак, 19. јануара, у Галерији Спортско-културног центра “Обреновац, у 19.00 часова биће отворена изложба слика и цртежа сликара Мила Шауле.

 
Миле Шаула је, како то обично бива, доживео признање свог рада најпре у иностранству, а тек потом у нашој земљи. Након успешне и плодне 2011. године, када је више пута излагао у галеријама у Паризу, Болоњи, Берлину, Умагу, Котору, указала се прилика да се његов рад представи и обреновачкој публици. На изложби ће бити приказани радови настали комбинованом техником на папиру које и сам уметник назива сликама/цртежима. 
Свака нова Шаулина слика/цртеж настаје у исти мах као сећање на претходну, али и као њен намерни заборав. Слике у серијама, којима као да нема краја, настају тако што се уметник у исто време  придржава и бежи од мотива као почетног тематског претекста. Шаула на овим сликама/цртежима уводи фигуре, текст, што овим радовима даје додатну тежину знака са многобројним референцама. Битна моћ ових слика не произлази из те симболике, него из самог сликарског чина, геста, из рукописа, поступка, произлази из процеса који је огољен и видљив у сваком од својих основних језичких елемената. Цео један веома разгранати репертоар сликарских захвата (потеза, линија, мрља и њихових преплитања), реализован у различитим сликарским материјалима и цртачким техникама  уведен је у ток сликарске операције. Слика/цртеж се изводи довољно брзо да у потпуности чува спонтаност испољавања, али увек и довољно прибрано да та спонтаност не наруши културу сликања. У процесу рада и делу  овог уметника уграђена су многа историјска и актуелна сазнања, подразумевана многа искуства о којима уметник води рачуна, иако се на њих никада директно не позива.