Данас су представници Градске општине Обреновац са представницима компаније ”Дунав осигурање” обишли власнике пољопривредних газдинстава, са циљем да укажу на значај осигурања производње. Наиме, они су овом приликом произвођаче упознали са  различитим условима и начинима осигурања пољпривредних газдинстава и пољопривредне производње.

Заменик председника општине Обреновац Милош Станојевић указао је на значај осигурања пољопривредних газдинстава у измењеним климатским условима.

– Држава подржава осигурање пољопривредних газдинстава кроз различите видове субвенција, наиме на тај начин добија се сигурнија производња, без обзира на временске непогоде које ће у будућности бити учесталије – истакао је Станојевић.

Он је навео да је општина Обреновац кроз сарадњу са Министраством пољопривреде шумарства и водопривреде, добила на располагање извесна финансијска средства којима ће бити подржано осигурање пољопривредних газдинстава на простору општине Обреновац, о чему ће у наредном периоду пољопривредници са територије општине Обреновац бити обавештени.

– Градска општина Обреновац важи за општину која улаже у пољопривреду и помоћ пољопривредним произвођачима. Морам овом приликом да похвалим пољопривредну службу која је увек ту за наше пољопривреднике, који имају нека питања или једноставно желе да конкуришу за субвенције Града Београда или Републике, тако да општина Обреновац и на овај начин као и кроз субвенције помаже пољопривредницима – рекао је Станојевић

Станојевић је позвао све заинтересоване пољопривреднике да консултују службенике из Канцеларије за пољопривреду општине Обреновац и да се информишу о условима и добрим странама осигурања пољопривредне производње.

У последње време, производња лешника постаје све популарнија међу пољопривредницима, а да је производња ове културе специфична посведочио је и један од представника Удружења узгајивача лешника.

– Ако желите имати већи принос, потребна су већа улагања. Производња је скупа, зато што је потребно време, чека се од  6-7 година до озбиљног приноса – навео је Перишић Владимир, представник Удружења узгајивача лешника  и додао да до сада нису били упознати са начинима осигурања плодова лешника.

Он је истакао да неки временски услови могу неповољно утицати на  равој ове биљне културе и то пре свих град и поплаве, те истиче да ће узгајивачи лешника у наредној години узети у обзир могућности и услове које им нуди осигурање пољопривредних газдинстава.