У току су финални радови на изградњи нове основне школе у месној заједници Звечка. Вредност целокупног пројекта је 1.300.000 еура, а према речима надлежних очекује се убрзо окончање свих грађевинских радова, те је све извесније да ће ученици са територије ове месне заједнице и из других околних места моћи да, већ у другом полугодишту ове школске године, уколико епидемиолошки услови буду дозволили, заузму школске клупе у новоизграђеном модерном објекту. Данас су радове обишли представници општине Обреновац.

– Ово је један од најлепших објеката који добија Обреновац. Посебно нам је драго што је у месној заједници која је сеоског типа и ово ће сигурно бити једна од најлепших сеоских школа у целој Србији. Ми смо се борили између многих градова и држава у региону и Европска инвестициона банка је одлучила да баш овде инвестира новац у износу од 1.300.000 еура. Следеће године очекујем да ће ова школа примити све малишане школског узраста – изјавио је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и захвалио се свим радницима који су и поред пандемије корона вируса време провели на градилишту.

– Заиста сва ова градилишта у Обреновцу су производ једне пожртвоване активности свих људи који су овде, керамичара, зидара, тесара и свих оних који су дали свој допринос за изградњу овако лепог објекта – рекао је Чучковић.

Он је поручио да ће нова школа бити опремљена најмодернијом опремом која ће бити на располагању ученицима, који ће имати све услове као и деца у најразвијенијим државама.

– Завршница радова на новој школи у Звечкој је радостан дан. Још двадесетак дана је отало да се заврши део фасаде и подови у самим учионицама. Потпуно је урађена фискултурна сала, успели смо да заменимо и стари котао. Школско двориште ће бити једно од најлепших на територији општине Обреновац. Лепа вест за малишане из Звечке и околних места је да ће већ у другом полугодишту имати могућност да користе нове објекте – истакао  је председник Комисије за образовање општине Обреновац Драган Блажић и даље поручио да је по пројекту предвиђен и нови простор и кабинети за наставно особље.

– Захваљујући министарству, буџету из којег је обезбеђен новац и свима који изводе радове до 27. јануара овде ће бити сви они који треба да похађају школу. Звечка ће заједно са новом канализацијом, новом инфраструктуром и новом школом напокон постати део Обреновца – закључио је Блажић.

– Дошло је до реализације пројекта изградње нове школе у Звечкој. Реконструисана је стара зграда заједно са учионицама и фискултурном салом, чиме су створени услови да се неометано обавља настава и ван наставне активности. Оно што нам је битно је да смо у контакту са министарством које је обезбедило новац за завршетак радова- изјавио је члан Већа општине Обреновац Новица Филиповац и изразио наду да ће већ у другом полугодишту ученици похађати нову школу.