Услед оштећења на коловозу у Индустријској улици у току је њена реконструкција и постављање новог асфалта. Данас су грађевинске радове на обнови ове саобраћајнице, обишли представници Градске општине Обреновац.

– С обзиром на велико оптерећење ове саобраћајнице и велки број аутобуса и камиона који овуда пролазе, примењена је посебна технологија рада након више деценија од како се ради корекција овог пута. Оно што је следећи задатак је да се спојимо са Бољевцима преко моста, затим да се уради део од Арт пумпе до самог моста и нивелација свих издигнутих шахти – изјавио је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и додао да је у плану обнова 13 саобраћајница у градском језгру, а радове на овим путевима изводиће град Београд .

– Апелујем на људе који живе у Музичкој колонији и Звечкој у улици Солунског фронта, да буду стрпљиви. Трећа магистрала која ће проћи туда у наредном периоду ће потпуно разорити те улице, само због тога ми стојимо са реконструкцијом и нећемо је урадити док не завршимо са том врстом инфраструктуре – рекао је Чучковић.

– Што се тиче републичких путева ту смо кандидовали деоницу од Ратарског силоса до самог уласка у Обреновац, комплетан Шабачки пут. Затим део од скретања са ауто пута ”Милош Велики”, од надвожњака до Арт пумпе на уласку из правца Београда – поручио је Чучковић и најавио да ће из општинског буџета бити финансирана пешачка стаза од насипа код Арт пумпе до самог моста, која ће бити намењена пешацима и рекреативцима. Нова пешачка стаза служиће да побољша безбедност и квалитет саобраћаја и биће идентична као већ постојећа стаза која повезује излетиште Перило и излетиште Забран.

– Поред борбе са корона вирусом Обреновац је и даље велико градилиште. Паралелно са изградњом канализационе и водоводне мреже такође се ради и на изградњи путне инфраструктуре. За следећу годину Градска општина Обреновац и Јавно предузеће за изградњу Обреновца направили су јасан план. Имамо десет месних заједница до једног километра, десет месних заједница до три километра и десет месних заједница са много већом километражом неуређених путева. Ја се надам да ћемо ускоро имати урађен асфалт до сваке куће – навео је Манојловић.