У недељу, 20. децембра, када се и традиционално обележава Дан општине Обреновац, планирано је свечано отварање новог реконструисаног објекта Старе бање. Љубитељи бањске воде, након отварања новог објекта, имаће на располагању промотивни период, када ће моћи бесплатно да користе обновљено бањско купатило.

Директор Јавног комуналног предузећа Обреновац Милан Марошанин истакао је да ће реконструисан објекат Старе бање сведочити о томе, на који начин се и којом динамиком инвестира у изградњу општине Обреновац.

– Од 2012. године почела је израда пројектне документације, Јавно комунално предузеће Обреновац, Јавно предузеће за изградњу Обреновца и Градска општине Обреновац тада су донели одлуку да се отпочне и са инвестирањем у изградњу објекта, те су у изградњу објекта од 2017. године до сада општина Обреновац и Град Београд, уложили скоро 90 милиона динара, што је резултирало објектом, који ће бити врло репрезентативан – навео је Марошанин.

Он је овом приликом истакао да постоји јасан циљ, да Обреновац не буде искључиво познат као енергетски град и као град у коме се налази фабрика Меита, већ да постане познат и као бањски центар, за шта постоје уочљиви капацитети.

Према речима директора Јавног комуналног предузећа Обреновац, Институт за јавно здравље и Институт за рехабилитацију, 2012. године када је рађена анализа бањске воде,указали су на изузетан квалитет воде којом ова бања располаже, што је како он каже пружило позитиван допринос реализацији пројектне идеје која се односила на реконстукцију објекта Старе бање.

Јавно комунално предузеће Обреновац и Градска општина Обреновац промовисаће обновљен објекат Старе бање, те ће сви корисници бањског купатила који се буду пријавили, моћи да искористе промотивни период, од 21. децембра и током јануара наредне календарске године и бесплатно користе бањско купатило.

Заинтересовани корисници бањске воде, могу поднети своје пријаве за ваучере за промотивно коришњење бањског купатила, од понедељка, 14. децембра у канцеларијском простору новог објекта Старе бање.

Корисницима ће употреба реконструисаног бањског купатила од фебруара наредне године, бити наплаћивана, а како истичу из Јавног комуналног предузећа Обреновац, сви љубитељи бањске воде, моћи ће да уживају  у њеним  благодетима током целе године.

Из овог предузећа још најављују, да су у припреми различити нови садржаји који ће употпунити доживљај посетиоца и учинити боравак у новом бањском купатилу још пријатнијим.

Марошанин је искористио прилику и најавио отварање прве продавнице сувенира у општини Обреновац.

– Од 21. децембра биће отворена и продавница сувенира где ћемо промовисати све наше мале привреднике, а од нове године у плану је и расписивање конкурса за сувенир Обреновца – истакао је Марошанин.