На територији месне заједнице Кртинска у току су радови на изградњи канализационе мреже у дужини од 980 метара. Данас су радове обишли Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац, Радован Манојловић, помоћник председника општине Обреновац и Бранко Матић, директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација”.

– У 2020. години урадили смо преко 20 километара канализације у нашим месним заједницама. У буџету за 2021. годину спремили смо, да се уради комплетна канализациона мрежа у Белом Пољу са фекално црпном станицом и свим секундарним и примарним одвојцима који ће ићи у свим деловима Белог Поља. Износ тог пројекта је 120 милиона динара – казао је Чучковић и најавио радове на фекално црпној станици поред Обреновачког пута за комплетан слив Баричке реке, свих улица које су на левој и десној страни ка Малој Моштаници и све куће које су на Обреновачком путу.

– Након завршетка радова спремили смо довољно средстава да се обнови комплетна путна инфраструктура у Кртинској и Уровцима. С обзиром на дубину и ширину овог рова, потпуно је јасно да су ове саобраћајнице потпуно неупотребљиве. Знајући за радове на изградњи канализационе мреже намерно смо оставили ове делове саобраћајница како би их комплетно реновирали. Наш циљ је да Уровци и Кртинска као и остали делови општине Обреновац имају једнако добре услове за живот – нагласио је Чучковић.

– Тренутно се радови одвијају на потисном делу канализације. До сада смо урадили 450 метара канализације фекалног типа, остало је још 980 метара. Будући да је део који предстоји плићи од ранијег, очекујем да радови буду брже готови – рекао је Матић.

Он је додао да се се очекује 168 нових прикључака на канализациону мрежу у Кртинској.

– Један део овакве канализације остао је да се уради у насељу Уровци у склопу истог пројекта. У Уровцима имамо знатно више посла. План је да се у наредном периоду уради 1800 метара гравитационе канализације за нових 150 прикључака које планирамо да реализујемо на пролеће – изјавио је Матић и поручио грађанима да што пре прибаве неопходну документацију.

– За прикључак на канализациону мрежу потребан вам је лист непокретности, копија плана и да имате објекат који има грађевинску дозволу или је потпуно легализован – закључио је Матић.

– Пре ових радова завршени су радови на потисном делу канализације у Улици Пут за Прово. Оно што је битно је да део потисне канализације у Улици Трњаци ради изузетно добро – рекао је Бранко Јевтић, председник Савета месне заједнице Кртинска и овом приликом изразио задовољство због даљих радова на изградњи канализационе мреже.