Синоћ су кошаркаши Кошаркашког клуба „Уб“, чланови Друге српске лиге–Запад, у циљу припрема одиграли  пријатељску утакмицу против „Радничког“ из Обреновца, чланова Прве српске лиге.

Била је то права првенствена утакмица, у којој је све прштало од борбености, снажних одбрана, обостране агресивности и атрактивних потеза и кошева за сладокусце. Физички припремљенији и бржи и, руку на срце, квалитетнији Обреновчани, славили су на крају са заслужених 97:104 (40:40).

О овом мечу, који је био изузетно квалитетан и равноправан свих 40 минута, тренер убских кошаркаша Владимир Урошевић је рекао:

– Утакмица са братским клубом, између осталог јер је то клуб у којем сам и ја играо, као и због великог броја играча из Обреновца у нашем тиму, имала је и већи набој од осталих пријатељских мечева. У недостатку првог центра Смиљковића, екипу Радничког, која је дошла у комплетном саставу, напали смо агресивном игром по целом терену, не респектујући ни једног момента њихов висок лигашки статус – рекао је Владимир Урошевић.