Савет за комунални ред општине Обреновац у сарадњи са Јавним предузећем за заштиту и унапређење животне средине, у Улици Вука Караџића спроводи акцију уређења зелених површина. У току су активности јесење садње које ће бити спроведене на различитим локацијама на територији општине Обреновац.

Према речима Ивана Стојића, члана Већа општине Обреновац садњом садница у овом делу града, направиће се баријера између улице и дечијег игралишта, чиме ће се повећати ниво безбедности корисника игралишта, али и учесника у саобраћају.

Он се овом приликом захвалио суграђанима на упућеним сугестијама, које су од помоћи Савету за комунални ред приликом мапирања потреба и решавања свакодневних проблема грађана Обреновца.

– Нагласио бих, да би грађани требало да имају разумевања када радимо на решавању комуналних проблема, наиме за решавање неких проблема потребно је краће време, док је за решавање неких других проблема неопходан дужи временски период – навео је Стојић.

Јавно предузеће за унапређење и заштиту животне средине општине Обреновац сваке године настоји да укаже на значај континуиране садње нових садница.

– Акција јесење садње започета је почетком месеца на више локација у насељу Дудови, где је посађено око 70 различитих врста углавном листопадног дрвећа. Ове активности су у међувремену настављене, па се ради на реконструкцији дрвореда у Улици Вука Караџића. На овом просотру посађена је 21 нова садница црвеног храста, с тим што је овај посао додатно закомпликован, будући да су на овом месту постојали пањеви које је било потребно претходно уклонити – рекао је Андрић и додао да ће у овој акцији бити засађено преко 200 садница, међу којима ће се наћи саднице липе, јасена, црног бора, црвеног храста и црвене трешње.

Јесења садња биће извршена на различитим локацијама које у одредили грађани у својим иницијативама.