Веће Градске општине Обреновац је на данашњој седници донело одлуке о образовању Савета за безбедност деце од насиља и Савет за борбу против злоупотребе псохоактивних супстанци за подручје Општине Обреновац. Председник Савета за безбедност је Новица Филиповац, члан Већа ГО а чланови су представници Дома здравља, Центра за социјални рад, Актива обреновачких школа и Полицијске станице Oбреновац.

Обреновац је једна од 18 оштина која ће на препоруку Министарства просвете основати овакав савет са задатком да прати стање безбедности у шпколама на територији Општине и координира активности са школским тимовима и другим надлежним институцијама на побољшању стања безбедности. Председник Савета за борбу против злоупотреба психоактивних супстанци је Мирко Вранешевић, члан Већа ГО, а савет ће поред председника имати још 6 чланова. Њихов задатак је да сагледају проблематику и координирају активности са градским саветом и предузимање одражених мера за борбу против употребе ових супстанци.

Одликом Већа средства намењена субвенцији сточарске производње овом приликом биће упућена власницима 94 пољопривредна газдинства за 161 отељено грло у мају месецу. Општинско веће дало је и сагласност за покретање поступка јавне набавке на радовима у школским објектима у Грабовцу, Дражевцу и Скели, а укупна процењена вредност набавке је око 5,5 милиона динара