У просторијама Канцеларије за младе општине Обреновац, уз поштовање свих епидемиолошких мера  одржавају се радионице из ИТ области. Првом одржаном предавању поред предавача и полазника, присуствовао је и Урош Мирићић, испред Канцеларије за младе.

– Када смо отворили овај простор жеља нам је била да млади који ту долазе, имају прилике да науче нешто ново. Ми смо као Градска општина и Канцеларија за младе организовали бесплатне ИТ курсеве намењене заинтересованим младим људима. Доказ да смо урадили праву ствар је велики број пријављених, то је знак да смо понудили теме које интересују младе – изјавио је Мирићић.

Он је додао да ће ИТ радионице похађати укупно 30 полазника распоређених у групе од по пет полазника.

– Полазници ће на располагању имати 15 предавања, што ће бити довољно да стекну основна знања из области ИТ. Наш циљ је да у наредном периоду усавршимо њихово знање и унапредимо њихове вештине – рекао је Мирићић и закључио да су програми радионица тако осмишљени да млади стекну нова искуства и знања како би били што конкурентнији на тржишту рада.

– Идеја је да полазници чују шта је СЕО, чему служи и да науче основне принципе које могу да примене у свом пословању. С обзиром да су курсеви намењени младима који имају жељу да се баве овом облашћу или унапреде свој већ постојећи посао, знање које овде стекну свакако ће им бити од користи- казао је Ђорђе Војимировић, СЕО предавач.