Општина Обреновац планира да сваке године санира по једно клизиште на својој територији, јер је за тај посао потребно око 30 милиона динара.
Насеље код Баричке реке сада изгледа као свако мирно и уређено насеље, без активнх клизишта и поплава које су узрок великих изливања. А 2009. и 2010. годину становници Барича памте по великим мукама да спасу домаћинства. Тога се сећа и седамдесетогодишња Драга Минић која је цео свој живот провела у овом крају.

 
Клизиште је заустављено помоћу 40 шипова под земљом, који после дугих деценија чувају темеље кућа. А Баричка река, са 3 и по километра новог корита, више неће моћи да плави куће.
 
Жељко Јоветић, председник Градске општине Обреновац, каже:
 
– Било је свачега, извлачили смо људе из кућа, смештали их у хотел Обреновац, сада је то са овом инвестицијом иза нас.
 
Домаћинства око баричке реке сада су потпуно безбедна и не морају да страхују од активирања земљишта. А у реку, помоћу новог корита, биће спречено и изливање фекалија.
 
До пролећа ће бити изграђена три моста преко баричке реке, која ће повезивати два дела насеља. А корито ће узводно још 4 километра бити продубљено и сређено, да се проблеми из прошлости више не би поновили.
 
{youtube}8WpqqbHlOqM{/youtube}  
 
Извор: Студио Б